Licor 43 Baristo
Licor 43 Baristo

Licor 43 Baristo

EEN INFUSIE VAN LICOR 43 MET KOFFIE VAN DE CANARISCHE EILANDEN

Een complexe en verrassend unieke smaak waarbij het kenmerkende karakter van Licor 43 wordt behouden.

LICOR 43 HEEFT EEN VAN DE LAATSTE KOFFIEPLANTAGES IN EUROPA ONTDEKT
LICOR 43 HEEFT EEN VAN DE LAATSTE KOFFIEPLANTAGES IN EUROPA ONTDEKT

LICOR 43 HEEFT EEN VAN DE LAATSTE KOFFIEPLANTAGES IN EUROPA ONTDEKT

De Valle de Agaete is een verborgen paradijs op de Canarische Eilanden, met een ongelooflijk rijke vulkanische grond. Al meer dan 200 jaar lang wordt hier op ongeveer 400 meter hoogte door lokale boeren koffie verbouwd, in de schaduw van bananen-, mango- en papajabomen.

EEN UITZONDERLIJKE ARABICA TYPICA-KOFFIE MET EXOTISCHE SMAAKTOETSEN
EEN UITZONDERLIJKE ARABICA TYPICA-KOFFIE MET EXOTISCHE SMAAKTOETSEN

EEN UITZONDERLIJKE ARABICA TYPE-KOFFIE MET EXOTISCHE Smaaktonen

De exclusieve koffie van de Canarische Eilanden is echt voortreffelijk, met rijke smaaknuances zoals chocolade en gedroogd fruit die prachtig combineren met de vanille-, botanische en citrustonen van Licor 43 Original. Samen creëren ze de sublieme nieuwe smaak van Licor 43 Baristo.

EEN EERBETOON AAN DE WERELD VAN KOFFIE
EEN EERBETOON AAN DE WERELD VAN KOFFIE

EEN EERBETOON AAN DE WERELD VAN KOFFIE

Licor 43 Baristo is geïnspireerd door de donkere kleuren van koffie, de art-decostijl van klassieke cafés aan het begin van de 20ste eeuw, en vormt een eerbetoon aan het beroep van barista: experts en kunstenaars op het gebied van koffie. Een elegante en hoogwaardige drank voor liefhebbers van eten en drinken.

ZORG VOOR JE GASTEN
ZORG VOOR JE GASTEN

ZORG VOOR JE GASTEN

Aan het begin van de vorige eeuw verbouwden mensen in Gran Canaria koffieplanten in hun eigen tuin om op een heel speciale manier voor hun gasten te zorgen: met een kopje eigengemaakte koffie na de lunch. Tegenwoordig kunnen liefhebbers van Licor 43 Baristo hun gasten na de lunch verrassen met een ritueel voor deze verfijnde likeur.

PRODUCTIEPROCES

1

Selectie van ingrediënten

De bron van de kenmerkende plantaardige producten en mediterrane citrusvruchten van Licor 43, en hoogwaardige koffie om tot de perfecte combinatie te komen.

2

Weken van ingrediënten

Weken in een mix van water en alcohol (individueel of in groepen).

3

Infusie

Mengen van alle ingrediënten in de precieze verhoudingen om de perfecte combinatie te bereiken.

4

Laten rusten

De combinatie van rust 6-9 maanden in roestvrijstalen tanks.
De precieze rusttijd wordt bepaald door onze likeurexpert.
In een tussenliggende fase verrijken we Licor 43 Original met de extracten van verse koffie. 

5

Koelbehandeling

De likeur wordt gedurende vijf dagen bewaard in een koelruimte bij ongeveer -5º Celsius. Zo zorgen we voor een perfecte, soepele afdronk

6

Filteren

Ten slotte wordt de Likeur door microfilters gehaald om de laatste kleine deeltjes te verwijderen en de karakteristieke glanzende kleur te krijgen

smaak beschrijving smaak beschrijving

smaak beschrijving

Licor 43 Baristo is een fusie van de essentie van Licor 43 Original met koffie van de Canarische Eilanden.

KLEUR

Helder, amberkleurig, bruinachtig goud.

AROMA

Aroma’s van vers gebrande koffie met een delicaat vleugje citrusvruchten, specerijen, noten van vanille en gedroogde, rijpe vruchten.

SMAAK

Een subtiele smaak van vers gebrande koffie in harmonie met de vanilletonen van Licor 43 en een vleugje zoet fruit.

LICOR 43 & KOFFIE

LICOR 43 & KOFFIE

De perfecte combinatie dankzij de complexiteit en smaakeigenschappen van de twee dranken, met vergelijkbare en uitgebalanceerde smaaktoetsen.

Licor 43 Horchata

Licor 43 Horchata

Een infusie van Licor 43 met heerlijke tijgernootmelk uit Valencia.