FAQ

OVER LICOR 43 ORIGINAL

Wat is Licor 43 Original?

Licor 43 Original is een likeur uit Cartagena in Spanje, die gemaakt wordt volgens een geheim Spaans familierecept op basis van mediterrane citrusvruchten, op smaak gebracht met een selectie van plantaardige producten. Licor 43 Original is schitterend goud van kleur, zijdezacht en onweerstaanbaar lekker.

Hoeveel procent alcohol bevat Licor 43 Original?

Het alcoholpercentage van Licor 43 Original bedraagt 31%.

Is Licor 43 Original een eierlikeur?

Nee. Licor 43 Original bevat namelijk geen ei.

Wat onderscheidt Licor 43 Original van andere likeuren?

Licor 43 Original is uniek. Zijn Spaanse herkomst, zijn gouden gloed en zijn gevarieerde aroma’s van citrus, vanille en specerijen maken Licor 43 Original echt uniek.

Wordt Licor 43 Original gemaakt met natuurlijke ingrediënten?

De ingrediënten van onze producten mogen wij helaas niet bekendmaken, dat is bedrijfsbeleid. Wel kunnen we zeggen dat de meeste ingrediënten van Licor 43 Original natuurlijk zijn, waaronder mediterrane citrusvruchten, op smaak gebracht met een selectie van plantaardige producten.

Bevat Licor 43 Original noten?

Nee. Licor 43 Original bevat geen noten.

Is Licor 43 Original glutenvrij?

Ja. Licor 43 Original is glutenvrij.

Is Licor 43 Original geschikt voor veganisten?

Ja. Licor 43 Original is geschikt voor veganisten.

Bevat Licor 43 Original kleurstoffen?

Ja, er wordt een kleine hoeveelheid kleurstof toegevoegd voor een stabiele kleur.

Waarom is Licor 43 Original zo veelzijdig?

Dat komt door de ingrediënten, die zorgen voor gelaagde aroma’s van vanille, citrus en specerijen. Aan deze aroma’s en de manier waarop zij in evenwicht zijn met de ingrediënten van verschillende serveermethoden dankt Licor 43 Original zijn veelzijdige karakter.

Wat is de perfecte temperatuur om Licor 43 Original te serveren?

De perfecte temperatuur bestaat niet – serveer Licor 43 Original gewoon zoals je ’m zelf het lekkerst vindt: op kamertemperatuur, gekoeld of met ijs.

Mag Licor 43 Original in de vriezer?

Ja, Licor 43 Original bevriest niet in een vriezer voor huishoudelijk gebruik en is na een paar uur heerlijk gekoeld.

Heeft Licor 43 Original een houdbaarheidsdatum?

Nee. Zolang Licor 43 Original niet wordt blootgesteld aan fel licht en de fles niet wordt geopend blijft hij in perfecte staat. Vanaf het moment dat de fles open is zal echter de kwaliteit, net als bij elk alcoholhoudend product, langzaam achteruitgaan.

OVER LICOR 43 OROCHATA

Wat is Licor 43 Orochata?

Licor 43 Orochata is een geweldig nieuw product van Licor 43. Het is een heerlijk lichte, zijdezachte Spaanse likeur, geïnspireerd op het recept voor de traditionele horchata uit Valencia en op smaak gebracht met Licor 43 Original. Zo worden heerlijk zoete mediterrane aroma’s afgewisseld met aardamandel, specerijen en citrus.

Wat maakt Licor 43 Orochata anders dan andere roomlikeuren?

Om te beginnen is Licor 43 Orochata GEEN roomlikeur: het bevat GEEN room. Ondanks het feit dat het geen room bevat is de textuur opvallend romig. Deze romigheid is afkomstig van de plantaardige basis en van de aardamandel, het gewas waarvan ook het beroemde Spaanse drankje horchata wordt gemaakt. Traditionele ‘klassieke’ roomlikeuren zijn zwaar en machtig, maar omdat het geen room bevat is Licor 43 Orochata licht, verfrissend en gemakkelijk te drinken.

Maar dat is nog niet alles! Dankzij zijn Spaanse oorsprong en persoonlijkheid zorgt Licor 43 Orochata voor een aanstekelijke passie, vurigheid en levenslust die tot op heden ongekend waren in de ietwat bezadigde, statische markt voor roomlikeur.

Wat is horchata?

Horchata is een verfrissende koude shake van aardamandelen met suiker, waaraan soms nog kaneel en citroen worden toegevoegd. Horchata heeft een lichte, romige smaak, maar bevat geen room.

Wat zijn aardamandelen?

De aardamandel is een van de allereerste veredelde gewassen en was al bij de oude Egyptenaren een zeer gewaardeerd voedingsmiddel. De teelt van de aardamandel verspreidde zich vanuit Egypte over heel Noord-Afrika en bereikte in de 8e eeuw v.Chr. ook Spanje. Sindsdien concentreert de aanplant zich rond Valencia, waar de aardamandel perfect gedijt vanwege de bodem en de zon.

Wat maakt horchata uit Valencia zo bijzonder?

Vandaag de dag worden aardamandel van de hoogste kwaliteit nog altijd in Valencia gekweekt en het was dan ook de klassieke, traditionele horchata uit Valencia die de inspiratiebron vormde voor Licor 43 Orochata.

Hoe smaakt Licor 43 Orochata?

De belangrijkste smaken zijn aardamandel, citrus en specerijen als vanille en kaneel. De aardamandel geeft met zijn zachte, zoete smaak een heerlijk romige en lichte likeur die, in tegenstelling tot de traditionele roomlikeur met room, niet zwaar en ‘plakkerig’ is. Licor 43 Orochata is heerlijk en als je het eenmaal hebt geproefd ben je gegarandeerd verkocht!

Bevat Licor 43 Orochata room?

Nee, het bevat geen room.

Bevat Licor 43 Orochata melk?

Het bevat geen melk, maar wel melkeiwit.

Waarom bevat Licor 43 Orochata melkeiwit als er geen melk in zit?

Melkeiwit is een ingrediënt in de samenstelling dat bijdraagt aan een langere houdbaarheid.

Is Licor 43 Orochata geschikt voor mensen met een melkallergie?

Melkallergie kent talloze verschijningsvormen: de beslissing om ons product te gebruiken ligt bij de consument, afhankelijk van de aard van zijn of haar intolerantie. Dit product bevat geen melk, maar wel melkeiwit. Het wordt gemaakt in een fabriek waar ook melkproducten worden verwerkt, dus we zijn verplicht te wijzen op de mogelijkheid van kruisbesmetting.

De waarschuwingen ‘bevat melkeiwit’ en ‘kan sporen van melk bevatten’ worden beide vermeld op het achteretiket van de fles.

Is Licor 43 Orochata geschikt voor mensen met een notenallergie?

Ja. De aardamandel, ook wel aardamandel genoemd, is geen noot, het is een knol.

Is Licor 43 Orochata lactosevrij?

Ja, het is lactosevrij.

Is Licor 43 Orochata glutenvrij?

Ja. Licor 43 Orochata is glutenvrij.

Is Licor 43 Orochata 100% plantaardig?

De basis is plantaardig, maar het product is niet 100% plantaardig.

Wat zijn de belangrijkste ingrediënten?

Suiker, alcohol, plantaardige olie en aardamandelen.

Hoeveel calorieën bevat Licor 43 Orochata?

Het bevat minder calorieën dan Licor 43 Original, maar Diego Zamora geeft nooit informatie over de voedingswaarde van producten.

Wordt Licor 43 Orochata gemaakt met Licor 43 Original?

Ja, het wordt op smaak gebracht met Licor 43 Original.

Waar wordt Licor 43 Orochata gemaakt?

In Cartagena, in Spanje, waar Licor 43 Original al vanaf het begin wordt geproduceerd.

Wat is het alcoholpercentage?

Licor 43 Orochata bevat 16% alcohol.

Heeft een ongeopende fles Licor 43 Orochata een houdbaarheidsdatum?

Nee, er is geen houdbaarheidsdatum.

Heeft een geopende fles Licor 43 Orochata een houdbaarheidsdatum?

Nee, maar om er optimaal van te genieten moet de fles worden beschermd tegen zonlicht en temperaturen boven 30º C en moet hij koel worden bewaard.

Hoe kun je Licor 43 Orochata het beste drinken?

Een paar uur in de koelkast, even schudden en uitschenken in glazen met ijsblokjes: simpel, maar verrukkelijk!

Wat maakt Licor 43 Orochata anders dan andere roomlikeuren?

Om te beginnen wordt het gemaakt door Licor 43 en bevat het Licor 43 Original. De inspiratie is afkomstig van het Spaanse nationale drankje horchata. In tegenstelling tot andere likeuren die room bevatten heeft Licor 43 Orochata zijn tongstrelende zachtheid te danken aan de aardamandel, die het zijn lichte, verfrissende smaak geeft.

OVER HET BEDRIJF

Wat betekent ‘Fama Volat’?

De flessen van Licor 43 zijn al vanaf het begin voorzien van de Latijnse spreuk ‘Fama Volat’. Dat betekent ‘het gerucht vliegt’ en is afkomstig uit het beroemde epos Aeneis van de klassieke Romeinse dichter Vergilius. Volgens ons is dat de beste manier om te omschrijven hoe mensen elkaar laten weten wat ze vinden van Licor 43.

Waar wordt Licor 43 geproduceerd en gebotteld?

Alle producten van Licor 43 worden tot op de dag van vandaag uitsluitend geproduceerd en gebotteld in Cartagena in Spanje.

Is de verpakking van Licor 43 recyclebaar?

Ja. Al het verpakkingsmateriaal van de producten van Licor 43 bestaat uit glas, plastic en papier en is 100% recyclebaar.

Wie is de eigenaar van Licor 43?

Licor 43 is volledig in handen van Diego Zamora S.A., een familiebedrijf dat wordt geleid door drie generaties uit de familie Zamora.

Hoeveel flessen Licor 43 worden per jaar wereldwijd verkocht?

In 2015 bleek uit cijfers van IWSR, het betrouwbaarste onderzoeksbureau in de drankenbranche, dat jaarlijks wereldwijd meer dan zeven miljoen flessen van 700 ml worden verkocht. Daarmee is Licor 43 de best verkochte Spaanse likeur ter wereld.

Hoe werd Licor 43 overal ter wereld een succes?

In de jaren zeventig nam het toerisme in Spanje een hoge vlucht. Van over de hele wereld stroomden de mensen toe: ze werden verliefd op het land, op de bevolking, op de cultuur en natuurlijk op Licor 43. Het succes van Licor 43 is dan ook nog altijd te danken aan zijn Spaanse herkomst en zijn unieke smaak. Nadat mensen Licor 43 voor het eerst hadden geproefd wilden ze die ervaring met anderen delen en zo verspreidde het verhaal zich over de hele wereld: ‘Fama Volat’.

Wat zijn de belangrijkste afzetmarkten voor Licor 43?

De belangrijkste afzetmarkten voor het merk zijn Duitsland, Nederland, Spanje, de Scandinavische landen, België, de Verenigde Staten, Mexico en travel retail wereldwijd.

In hoeveel landen wordt Licor 43 verkocht?

Tegenwoordig wordt Licor 43 verkocht in meer dan 57 landen.

Hoeveel bedraagt de jaaromzet of de winst van Licor 43?

Helaas maakt het bedrijf geen financiële gegevens bekend.

Zijn Licor 43 en/of Diego Zamora S.A. beursgenoteerd?

Nee, het merk en het bedrijf zijn volledig in eigendom van de familie Zamora.