Applecrumble 43

Warm of koud, de Apple Crumble 43 is hét perfecte najaarsdessert!

Populariteit

Ingrediënten

80 ml Licor 43

800 g appelen

225 g zelfrijzende bloem

200 g boter

100 g ijshoorntjes

80 g kristalsuiker

70 g amandelschilfers

50 g amandelpoeder

1 pakje vanillesuiker

1 limoen

Methode

  1. Doe de ijshoorntjes in een handdoek en klap ze voorzichtig met een pan tot fijne stukjes.
  2. Haal de koude boter uit de koelkast en snijd deze in stukjes.
  3. Meng de fijne stukjes ijshoorn met de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de boter. Kneed met je vingertoppen alles tot een kruimelig deeg, niet te lang want de boter mag niet teveel smelten.
  4. Schil ondertussen de appelen en snijd deze in stukjes. Verhit ongeveer 125 gram boter in een pan en voeg de appelen toe.
  5. Als de appelen een beetje glazig zijn, overgiet deze dan met de helft van de Licor 43.
  6. Bak de appelen daarna tot ze ongeveer beetgaar zijn, giet de andere helft van de Licor 43 er over heen en voeg een beetje limoensap toe. Roer nog een keer door en haal daarna van het vuur en meng de amandelschilfers erdoor.
  7. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met boter. Bedek de bodem met het Licor 43 appelmengsel en strooi vervolgens het kruimelige deeg hierover.
  8. Na een half uurtje is de Apple Crumble 43 klaar. Eet smakelijk!

Desserts

Licor 43 on Instagram