Brownie 43

De eigenzinnige smaak van Licor 43 is een perfecte match met chocolade. Als je het bij je browniedeeg doet, voeg je net dat beetje kruidige zoetheid toe aan je gebak.

Populariteit

Ingrediënten

150 g pure chocolade

110 g gesmolten boter

200 g basterdsuiker

1 el vanille extract

2 grote eieren

150 g bloem

Stukjes hazelnoot

40 ml Licor 43

Methode

Een brownie is een Amerikaanse lekkernij gemaakt van compact chocoladegebak. Ze worden doorgaans gesneden in kleine vierkantjes en met de hand gegeten. Je weet dat je een goede brownie te pakken hebt, als deze lekker kleverig is. Zelf brownies maken is niet alleen een leuke bezigheid, je kunt ze ook nog eens maken zoals jij dat wilt. Voeg eens wat noten, of chocoladechunks toe. Of wat dacht je van een scheut likeur? De eigenzinnige smaak van Licor 43 is de perfecte match met chocolade. Als je het bij je browniedeeg doet, voeg je nét dat beetje kruidige zoetheid toe aan je gebak. Laat de American brownies voor wat ze zijn en ga voor de Spaanse variant, want die is super lekker! Onderstaand delen we een goed recept waar je blij van wordt.

 

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en bedek een rechthoekig bakblik mat bakpapier en vet het in.
  2. Smelt voorzichtig de pure chocolade (witte chocolade kan ook) au bain-marie op laag vuur.
  3. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract.
  4. Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan het eiermengsel.
  5. Spatel daar vervolgens de bloem (of zelfrijzend bakmeel), de chocolade, ongeveer 50 g noten en de Licor 43 doorheen.
  6. Schenk het mengsel in het bakblik en bak de brownie gedurende 25 tot 30 min.
  7. Laat de brownie afkoelen.

Desserts

Licor 43 on Instagram