Tiramisu 43

Het klassieke Italiaanse dessert is nóg lekkerder met een Spaanse twist: deze Tiramisu met Licor 43 is om je vingers bij af te likken. De perfecte afsluiting voor een avond genieten.

Populariteit

Ingrediënten

6 el Licor 43

1 pak lange vingers

2 - 3 kopjes espresso

4 eierdooiers

75 g Poedersuiker

500 g mascarpone

2 el cacaopoeder

Methode

Tiramisu is een Italiaans dessert. Het bestaat uit verschillende, overheerlijke lagen van biscuit, mascarpone, koffie, likeur en cacao. De bodem bestaat uit een laag van lange vingers die is besprenkeld met afgekoelde koffie en een alcoholische drank. Doorgaans is dit marsalawijn. Vervolgens worden de lange vingers rijkelijk bedekt met een mix van mascarpone en eigeel geklopt met suiker en geklopte eiwit. Tip: vervang een deel van de mascarpone door slagroom! Voor een extra hoge tiramisu kun je de lagen ook nog afwisselen. Dek de bovenkant af met een dun laagje gezeefde cacaopoeder.
Dit klassieke Italiaanse dessert is nóg lekkerder met een Spaanse twist: deze Tiramisu met Licor 43 is om je vingers bij af te likken. Tiramisu betekent letterlijk trek mij omhoog, als in: beur mij op of maak mij blij. En dat worden we zeker van dit recept!

 

  1. Zet twee kopjes sterke espresso en giet deze over in een diep bord of schaal.
  2. Klop de 4 eierdooiers met de suiker en de helft van de Licor 43 schuimig tot een mooie crème. Klop lepel voor lepel de mascarpone door. Het hoeft niet helemaal egaal te zijn.
  3. Voeg de andere helft van de Licor 43 aan de afgekoelde koffie toe. Bekleed de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, nadat ze één voor één in het koffiemengsel gedoopt zijn. Let op dat je ze niet te lang in het het mengsel doopt, de lange vingers mogen niet te slap worden. Zijn de vingers een beetje droog dan kan er nog wat koffie overheen gedruppeld worden.
  4. Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarponemengel.
  5. Herhaal de procedure, dus weer een laag in koffie gedrenkte vingers, gevolgd door een mascarponelaag.
  6. Zeef de cacaopoeder over de mascarpone (om te voorkomen dat de cacao vochtig wordt kun je dit ook eventueel vlak voor het opdienen doen).
  7. Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Het kan ook overnacht, dan trekt de smaak helemaal goed in.

Desserts

Licor 43 on Instagram