Licor 43 Cupcakes

Licor 43 speelt een rol in zowel de cake als in het glazuur van deze heerlijke cupcakes. Maak ze voor vrienden tijdens een gezellig avondje thuis.

Populariteit

Ingrediënten

50 g boter

150 g basterdsuiker

1 ei

150 g bloem

5 g bakpoeder

100 ml melk

30 ml Licor 43

Een snufje zout

Cupcakevormpjes

Voor de topping:

120 g zachte boter

250 g Poedersuiker

1 el melk

2 el Licor 43

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Mix de boter, de basterdsuiker en het ei in een schaal tot het helemaal glad is.
  3. Zeef er dan de bloem en het bakpoeder bij. Voeg een snufje zout toe en roer het mengsel voorzichtig om.
  4. Meng de melk met de Licor 43 en giet het langzaam in het deeg. Klop het mengsel tot het licht en luchtig is.
  5. Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en bak ze gedurende 15 minuten. Laat ze afkoelen voordat je de topping erop doet.
  6. Meng voor de topping de zachte boter met de poedersuiker. Meng de melk met de Licor 43 en voeg dit voorzichtig toe. Goed roeren.
  7. Gebruik een spuitzak om de topping op de cupcakes aan te brengen.
  8. Garneer de cupcakes naar eigen smaak.

Dit recept komt uit het boek ‘Lily’s Cupcakes: Pure Verwennerij’ van Cécile Wijdenes en Angelie Kaag.

Desserts

Licor 43 on Instagram