Pannenkoeken 43

Pannenkoeken zijn een klassiek en eenvoudig dessert of maaltijd. Met een scheutje Licor 43 geef je ze echter een vleugje kruidige zoetheid.

Populariteit

Ingrediënten

Pannenkoeken beslag

35 ml Licor 43

Methode

Een pannenkoek is een eeuwenoud gerecht. Hoe oud het pannenkoekenrecept is weet niemand precies. Het eerste geschreven recept staat in een kookboek uit 1439, maar waarschijnlijk bestaan pannenkoeken al sinds de steentijd! In die tijd waren alle basisingrediënten immers al voorhanden: meel, water en eieren. Vandaag de dag bestaan er allerlei varianten op de pannenkoek. Wij delen graag onze versie van de pannenkoek, mét Licor 43. Een lekker zoete pannenkoek met een Spaans tintje. Volg hiervoor eerst het basisrecept voor pannenkoeken:

 

  1. Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
  2. Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  3. Voeg een scheutje Licor 43 toe en roer goed door.
  4. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
  5. Verhit een klein beetje boter in een koekenpan van 20 cm doorsnee op middelhoog vuur en schep met een soeplepel het beslag in de pan (1 soeplepel!).
  6. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is en laat de pannenkoek 2 minuten bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant bruin.
  7. Zet een pan met kokend water op en plaats daar bovenop een bord om de pannenkoeken warmte houden.
  8. Als ze klaar zijn kun je er nog een beetje extra Licor 43 overheen sprenkelen.
  9. Voor een lekkere topping kun je plakjes fruit of een handjevol noten toevoegen. Eet smakelijk!

Desserts

Licor 43 on Instagram