Vegetarische Pasta 43

Pasta verveelt nooit! Een simpele pasta met goede olijfolie en Parmezaanse kaas is al zó lekker. Daar hoef je echt geen vlees aan toe te voegen. Zin gekregen in zo'n vegetarische pasta? Probeer deze spaghetti Arrabiata met een twist. Buon appetito!

Populariteit

Ingrediënten

3 el olijfolie

2 kleine uien, fijngesneden

3 tenen knoflook, in plakjes

1-2 el oregano

2 kleine stengels bleekselderij, in plakjes

2 bospenen, fijngehakt

100 ml Licor 43

500 gram spaghetti of linguine

350 g cherrytomaatjes, gehalveerd

400 g tomaatblokjes (in blik)

1 blikje tomatenpuree (140 g)

stuk Parmezaanse kaas

Handvol basilicumblaadjes

Methode

1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
2. Bak de fijngesneden ui en knoflook op laag vuur aan tot deze zacht is. Strooi de oregano, flink wat versgemalen peper en zout erover.
3. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze ongeveer 5 min. mee.
4. Schenk de Licor 43 erover en laat deze op hoog vuur bijna helemaal verdampen.
5. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak deze 5 min. mee.
6. Doe tot slot de tomaatblokjes en tomatenpuree erbij en laat de saus ongeveer 30 min. pruttelen.
7. Serveer met de pasta en bestrooi met vers geraspte parmezaan en basilicumblaadjes.

Hoofdgerechten

Licor 43 on Instagram