Espresso Martini 43

Drink deze Espresso 43 eens bij een chocolade dessert, het is een match made in heaven!

Populariteit

Ingrediënten

30 ml. Licor 43 Original

40 ml. Vodka

30ml. espresso

Handvol ijsblokjes

1 eiwit

Garneer met drie koffieboontjes

Methode

De naam van de Espresso Martini is wat verwarrend. Deze cocktail wordt namelijk niet gemaakt met martini, maar met wodka. Het verhaal gaat dat de Espresso Martini is ontstaan in de jaren ’80 toen er een vrouw (het gerucht gaat dat dit model Kate Moss was) een bar in liep en vroeg om een cocktail die haar wakker zou maken. Dit resulteerde in een cocktail met als hoofdbestanddeel espresso! Naast espresso en wodka wordt de cocktail aangemaakt met een koffielikeur, doorgaans Kahlúa.

 

De combinatie van deze drie ingrediënten maken deze cocktail goddelijk! Hij is romig en zoet door de likeur, maar ook krachtig en opwekkend door de koffie. De wodka geeft daarbij een lekkere kick. Shake ‘m goed, alleen zo krijg je het kenmerkende schuimlaagje bovenop! Serveer de Espresso Martini in, jawel, een martiniglas en garneer met een of meer koffieboontjes om het geheel af te maken. De cocktail doet het erg goed na het eten. Probeer onze Spaanse variant met Licor 43 eens bij een chocolade dessert, het is een match made in heaven. Veel plezier met deze Espresso 43!

 

  1. Vul je cocktailshaker met Licor 43, Vodka, espresso en ijsblokjes.
  2. Shake voor minimaal 10 sec. en schenk je Espresso 43 (zonder ijs) uit in een martini glas.
  3. Garneer met de koffieboontjes.
  4. Optioneel: voor een romig toplaagje gebruik je 1 eiwit tijdens het shaken.

Glaswerk

Martini glas

Bereiding

    Licor 43 on Instagram