FAQ

OVER LICOR 43 ORIGINAL

Wat is Licor 43 Original?

Licor 43 Original is een premiumlikeur geproduceerd in Cartagena, Spanje. Een geheim Spaanse familierecept van 43 natuurlijke ingrediënten waaronder mediterrane citrusvruchten en geselecteerde botanische ingrediënten.

Vanwaar deze naam Licor 43?

De naam is afgeleid van de fusie van de 43 natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt om de unieke smaak te bereiken.

Hoe smaakt Licor 43?

Licor 43 is een likeur met een complex, maar harmonisch smaakprofiel dat op 4 niveaus kan worden waargenomen:
1.Citrus: Herinnering aan de levendige citrusgeuren van mediterrane tuinen.
2.Botanisch: de subtiele gekruide vleugje koriander.
3.Zoet: rijp fruit en nuances van vanille.
4. Bloemen: zachte tonen van mediterrane sinaasappel- en citroenbloesem.

Wat is de exacte productiemethode van Licor 43?

Onze Licor 43-experts zijn de enige die door de Zamora-familie zijn geautoriseerd om de ontwikkeling van onze premium-likeuren te beheren. Onze productiemethode volgt 6 stappen:
1) Selectie van ingrediënten: voor Licor 43 gebruiken wij de karakteristieke botanische en mediterrane citrusvruchten. We selecteren de meest hoogwaardige ingrediënten.
2) Maceratie: om alle smaak en aroma’s te behouden, laten we ze macereren in een mix van water en alcohol. De ingrediënten worden apart gemacereerd of in groepen ingrediënten.
3) Fusie: in deze stap assembleren we alle ingrediënten in de exacte verhouding.
4) Rust: Licor 43 Original rust in roestvrijstalen tanks gedurende 6 tot 9 maanden. De exacte lengte van de rust hangt af van het oordeel van onze likeurdeskundige.
5) Koude behandeling: gedurende 5 dagen houden we de likeur in een koelkamer op ongeveer -5 ° Celsius. Op deze manier bereiken we een perfecte, gladde afwerking.
6) Filtratie: ten slotte gebruiken we microfilters om de laatste kleine deeltjes te verwijderen en om de karakteristieke glanzende kleur te verkrijgen.

Wat onderscheidt Licor 43 Original van andere likeuren?

De recepten van al onze producten zijn een familiegeheim, dat wordt doorgegeven van generatie op generatie.
Al onze buitengewone premiumlikeuren worden geproduceerd in een beperkt gebied in Cartagena (Spanje).
Onze Licor 43-expert is de enige bevoegde persoon van de Zamora-familie die toezicht houdt op het hele proces van uitwerking. De expertise bouwt voort op de artisticiteit en kennis op drie gebieden:
1. De selectie van hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten
2. De extractie van de smaken en aroma’s
3.De kunst van het samensmelten van alle componenten om een uitgebalanceerde smaaksymfonie te bereiken.

Wat is de ABV van Licor 43 Original?

Licor 43 Original is 31% ABV.

Is Licor 43 Original gemaakt met natuurlijke ingrediënten?

Alle 43 ingrediënten die we gebruiken om de unieke smaak van Licor 43 te creëren, zijn natuurlijk. Niettemin wordt een kleine hoeveelheid kleurstof toegevoegd om de gouden kleurstabiliteit te geven.

Is Licor 43 vrij van allergenen?

De etikettering van Licor 43 voldoet aan de wetgeving betreffende de toepassing van consumenteninformatie over allergenen en Licor 43 is vrij van allergenen volgens Richtlijn EC 1169/2011 in de bijlage (Bijlage II – Lijst van allergenen – pag 304/43). Licentienummer 43 bevat geen enkele stof waarnaar in die bijlage wordt verwezen.

Bevat Licor 43 Original noten?

Nee. Licor 43 Original is vrij van noten.

Bevat Licor 43 Original eieren?

Nee. Licor 43 Original bevat geen eieren.

Is Licor 43 Original glutenvrij?

Ja. Licor 43 Original is glutenvrij.

Is Licor 43 Original geschikt voor veganisten?

Ja. Licor 43 Original is geschikt voor veganisten.

Bevat Licor 43 Original kleurstoffen?

Ja, er wordt een kleine hoeveelheid kleur toegevoegd om kleurstabiliteit te geven.

Waarom is Licor 43 Original zo veelzijdig?

Het zijn allemaal ingrediënten die gelaagde smaken van citrus, bloemen, zoet en botanisch producten bevatten. Het zijn deze smaken die de harmonie met verschillende soorten drank mooi vorm geven, zoals koffie.

Wat is de beste temperatuur voor het afleveren van een perfecte Licor 43 Original-service?

Er is geen beste temperatuur – serveer het gewoon hoe je het zelf het lekkerst vindt! Probeer het op kamertemperatuur of bijvoorbeeld gekoeld of met ijs.

Kan ik Licor 43 Original in de vriezer plaatsen?

Ja, het zal niet bevriezen in een huishoudelijke diepvriezer en na een paar uur zal het heerlijk gekoeld zijn.

Heeft Licor 43 Original een ‘houdbaarheidsdatum’?

Licor 43 heeft geen houdbaarheidsdatum. Desalniettemin is Licor 43 een likeur van citrusextracten en geselecteerde botanicals. Om er veel van te proeven, raden we aan het in een niet al te lange tijd na aanschaf te consumeren.
Als de vloeistof in een goed gesloten fles is bewaard met de originele sluiting en daardoor ‘ouder’ is geworden krijg je vooral proefnotities zoals “houterig” en “zoetheid van rozijnvruchten”. Dit is in geen enkel geval gevaarlijk voor de gezondheid.

Waar kan ik Licor 43 Original kopen?

Licor 43 wordt gedistribueerd in meer dan 80 markten en is te vinden bij de meeste grote retailers.

OVER LICOR 43 OROCHATA

Wat is Licor 43 Orochata?

Licor 43 Orochata is een heerlijk lichte, zijdezachte Spaanse likeur. Het is een fusie van Licor 43 Original en het regionale streekproduct Horchata uit Valencia. Dit resulteert in eem subtiele zoete mediterrane smaak van aardamandel, kaneel en citrus.

Wat onderscheidt Licor 43 Orochata van andere crème-likeuren?

Ten eerste is Licor 43 Orochata geen crème-likeur, het bevat namelijk geen room. Ondanks dat het geen crème bevat, is het heerlijk romig van structuur. Net zoals de iconische Spaanse drank Horchata. Traditionele ‘klassieke’ roomlikeuren zijn zwaar en vullend, maar met de afwezigheid van room in Licor 43 Orochata is licht, verfrissend en gemakkelijk te drinken.

Wat is Horchata?

Horchata is een traditionele Spaanse drank, met een lange geschiedenis en traditie van mediterrane oorsprong. Het is een verfrissende, koele drank gemaakt van de aardamandel, gemengd met suiker en vaak gearomatiseerd met kaneel en citrus, Horchata heeft een lichte, romige smaak en bevat geen room.

Wat is de aardamandel?

De aardamandel is een van de vroegste gedomesticeerde knollen en het is een zeer gewaardeerd sinds het oude Egypte. Aardamandelkweek strekte zich uit van Egypte over Noord-Afrika tot Spanje in de achtste eeuw A.D. en het vond zijn kerngebied in Valencia, waar de bodem & zon perfect is voor de groei. Tegenwoordig wordt de aardamandel beschouwd als een Super Food met meerdere gunstige eigenschappen.

Wat maakt Horchata uit Valencia speciaal?

Tegenwoordig worden de hoogste kwaliteit aardamandelen nog steeds verbouwd in Valencia en is het deze klassieke, traditionele Horchata uit Valencia die de inspiratie is achter Licor 43 Orochata.

Is de Horchata gebruikt in Licor 43 Orochata afkomstig uit Valencia?

We gebruiken uitsluitend Horachata uit Valencia.

Hoe smaakt Licor 43 Orochata?

Licor 43 Orochata is een romige, lichte en verrassend frisse likeur, met behoud van een complex aroma.
Het heeft een karakteristieke smaak van aardamandel in harmonie met rijke specerijen- en citrusaroma’s met een subtiele bloemafwerking.

Wat is de exacte productiemethode van Licor 43 Orochata?

Onze Licor 43-expert is de enige die door de Zamora-familie is geautoriseerd om de ontwikkeling van onze premium-likeuren te beheren.
Voor Licor 43 Orochata is het proces als volgt.
1) Selectie van ingrediënten: voor Licor 43 Orochata gebruiken we de karakteristieke botanische en mediterrane citrusvruchten van de essentie van Licor 43 en oogwaardige Horchata uit Valencia.
2) Maceratie: om alle smaken en aroma’s te behouden, laten we ze macereren in een mix van water en alcohol. De ingrediënten worden apart gemacereerd of in groepen ingrediënten.
3) Fusie: in deze stap assembleren we de alle ingrediënten in de exacte verhouding om de perfecte fusie tussen hen te bereiken
4) Emulsie: tot slot passen we bij Licor 43 Orochata een homogenisatie-proces toe op de fusie om een zijdeachtig en licht mondgevoel te bereiken.

Is Licor 43 Orochata gemaakt met Licor 43 Original?

De ziel van Licor 43, uniek en complex, een trots geheim van de Zamora-familie, is altijd aanwezig in alle uitzonderlijke vloeistoffen binnen het Licor 43-assortiment. Licor 43 Orochata is een samensmelting van de essentie van Licor 43 Original met traditionele en natuurlijke Horchata uit Valencia.

Wat is de ABV?

16% alcohol.

Bevat het room?

Nee, het bevat geen crème.

Bevat het melk?

Het bevat geen melk, maar bevat wel melkeiwitten.

Is het lactosevrij?

Ja, het is lactosevrij.

Waarom bevat het melkeiwit als er geen melk en lactose in zit?

Het is een ingrediënt dat bijdraagt aan de stabilisatie van het product.

Zou het kunnen worden gedronken door mensen die allergisch zijn voor melk?

Er zijn veel soorten intoleranties voor zuivel, de beslissing om ons product te consumeren moet door de consument worden genomen, afhankelijk van het type intolerantie. Dit product bevat geen melk, maar bevat wel melkproteïne.
Dit product deelt echter sommige faciliteiten met andere producten die melk bevatten. Hoewel we ons proces strikt controleren om kruisbesmetting te voorkomen. De mogelijkheid van kruisbesmetting, hoewel zeer afgelegen, verplicht ons om te verklaren dat Orochata “sporen van melk kan bevatten”. Dit betekent dat er al dan niet melksporen kunnen voorkomen, maar in elk geval zal de hoeveelheid erg laag zijn.

Bevat Licor 43 Orochata noten?

Nee. Licor 43 Orochata is vrij van noten.

Is het lactosevrij?

Ja, het is lactosevrij.

Is Licor 43 Orochata glutenvrij?

Ja. Licor 43 Orochata is glutenvrij.

Is Licor 43 Orochata geschikt voor veganisten?

Nee. Dit product bevat geen melk, maar bevat wel melkproteïne.

Heeft het een ‘houdbaarheidsdatum’ na opening?

Nee, maar geniet optimaal door het vermijden van blootstelling aan zonlicht en temperaturen boven 30º , bewaar Licor 43 Orochata het liefst gekoeld.

Welke is de beste manier om ervan te genieten?

Koel in de ijskast, schud en giet dan over ijs: eenvoudig en heerlijk!

Kan ik Licor 43 Orochata in de vriezer zetten?

Ja, het zal niet bevriezen in een huishoudelijke diepvriezer en na een paar uur zal het heerlijk gekoeld zijn.

Waar kan ik Licor 43 Orochata kopen?

Licor 43 Orochata wordt gedistribueerd in meer dan 25 markten en is te vinden in de meeste grote retailers

OVER LICOR 43 BARISTO

Wat is Licor 43 Baristo?

Licor 43 Baristo is een mix van de essentie van Licor 43 Original met zeldzame exotische koffie van de Canarische eilanden.

Wat maakt het anders dan traditionele koffielikeuren?

Koffielikeuren worden meestal gemaakt met koffie als overheersend ingrediënt. Licor 43 Baristo complexer omdat het een fusie is van de essentie van Licor 43 Original (43 natuurlijke geheime ingrediënten) en geselecteerde koffiebonen. Het resultaat is een robuuste en elegante smaak.

Komt alle koffie van de Canarische eilanden?

We gebruiken een selectie van verschillende koffievariëteiten, waaronder de koffie van de Canarische Eilanden. Deze koffie komt voornamelijk van het eiland Gran Canaria, waar we de Agaete-vallei vinden. Het heeft een lange, rijke traditie van meer dan 200 jaar cultiveren van deze unieke, exotische koffie.

Wat maakt koffie van de Canarische eilanden speciaal?

In Agaete, Gran Canaria, cultiveren lokale boeren al meer dan 200 jaar de variëteit koffie Arabica Typica. De productie is zeer beperkt, waardoor deze koffie nog specialer en zeldzamer is.
Hier groeit koffie onder speciale omstandigheden, zoals
(1) de ongebruikelijk lage hoogte van 400 meter,
(2) de vulkanische bodem en
(3) de schaduw van tropische fruitbomen. Vanwege dit eigenaardige “microklimaat” ontwikkelt de vrucht een reeks aromatische tonen van koffie die op verschillende breedtegraden wordt gekweekt: verse citroentonen samen met rijp fruit, gedroogd fruit en ook lichte chocoladetonen. Dit exotische smaakprofiel van Canarische koffie vermengt zich in een perfecte fusie met de ziel van Licor 43 Original.

Welke koffievariëteiten gebruiken we?

Koffie is een natuurlijk product. Afhankelijk van de kwaliteit van elke oogst, passen we de selectie van de verschillende variëteiten enigszins aan. Op deze manier vinden we voor elke batch de perfecte mix van koffie die de unieke smaken kan bieden die we zoeken voor Licor 43 Baristo. Binnen de selectie voor Licor 43 Baristo is het Arabica Typica-ras dominant.

Hoe smaakt Licor 43 Baristo?

Vers gebrande koffie met tonen van gedroogd fruit en chocolade die harmonieus vermengen met volwassen fruit en subtiele hints van citrus en vanille.

Wat is de exacte productiemethode van Licor 43 Baristo?

Onze experts bij Licor 43 zijn de enigen die door de Zamora-familie zijn geautoriseerd om de uitwerking van onze premium likeuren te beheren. Onze productiemethode volgt 6 stappen:
(1) Selectie van ingrediënten: voor Licor 43 Baristo kopen we de karakteristieke botanische en Mediterrane citrusvruchten van de essentie van Licor 43 en hoogwaardige koffiebonen om er de perfecte combinatie van te maken.
(2) Maceratie: om alle aroma’s en aroma’s te verwijderen, laten we ze macereren in een mix van water en alcohol. De ingrediënten worden apart gemacereerd of in groepen ingrediënten.
(3) Fusie: in deze stap assembleren we alle ingrediënten in de exacte verhouding.
(4) Rust: Licor 43 Original rust in roestvrijstalen tanks gedurende 6 tot 9 maanden. De exacte lengte van de rust hangt af van het oordeel van onze likeurdeskundige. Vervolgens, in een tussenfase van het proces, creëren we een fusie van de ziel van Licor 43 Original met de extracten van verse koffiebonen om Licor 43 Baristo te verkrijgen. (Licor 43 Baristo ‘rust’ niet in tanks omdat we de aroma’s en smaken van vers gebrande koffie willen behouden).
(5) Koude behandeling: Gedurende 5 dagen houden we de likeur in een koelkamer van ongeveer -5 ° Celsius. Op deze manier bereiken we een perfecte, gladde afwerking.
(6) Filtratie: ten slotte gebruiken we microfilters om de laatste kleine deeltjes te verwijderen en om de karakteristieke glanzende kleur te verkrijgen.

Gebruiken we hele bonen of gemalen bonen? Hoe doe je de koffie-maceratie?

Onze experts van Licor 43 hebben vastgesteld dat de beste manier om de perfecte fusie van Licor 43 Original met koffie te maken, men de grondstof controleert vanaf de oorsprong. Wij kopen groene koffiebonen van hoge kwaliteit. We roosteren en malen ze net voordat we het maceratieproces starten om hun volledige frisse aroma en smaak te behouden. We hebben onze eigen roostcurves ontwikkeld om de specifieke proefnotities voor Baristo te bereiken.

Is het gemaakt met Licor 43 Original?

De ziel van Licor 43, uniek en complex, een trots geheim van de Zamora-familie, is altijd aanwezig in alle uitzonderlijke vloeistoffen binnen het Licor 43-assortiment. Licor 43 Baristo is een mix van de essentie van Licor 43 Original met een koffiebonen van de Canarische Eilanden.

Wat is de ABV?

31% VOL

Bevat het noten?

Nee

Is het glutenvrij?

Ja

Is het geschikt voor veganisten?

Ja

Bevat het kleuringen?

Ja

Bevat het cafeïne?

Ja

Heeft het een “houdbaarheidsdatum” voordat het is geopend?

Licor 43 Baristo garandeert de perfecte omstandigheden voor onbepaalde tijd als de fles ongeopend wordt bewaard, uit de buurt van direct zonlicht bij een temperatuur van minder dan 30 graden.

Heeft het een “houdbaarheidsdatum” na opening?

We raden aan te genieten van Licor 43 Baristo binnen 1 jaar na opening.

Welke is de beste manier om ervan te genieten?

We raden je aan Licor 43 Baristo koud over ijs te nuttigen, om optimaal te genieten van deze complexe likeur.

Hoeveel cafeïne bevat Licor 43 Baristo?

Er zit 155 mg/l cafeïne in Licor 43 Baristo. Oftewel, een fles 70cl bevat 108,50 mg.

OVER HET BEDRIJF

Wat betekent ‘Fama Volat’?

De flessen van Licor 43 zijn al vanaf het begin voorzien van de Latijnse spreuk ‘Fama Volat’. Dat betekent ‘het gerucht vliegt’ en is afkomstig uit het beroemde epos Aeneis van de klassieke Romeinse dichter Vergilius. Volgens ons is dat de beste manier om te omschrijven hoe mensen elkaar laten weten wat ze vinden van Licor 43.

Waar wordt Licor 43 geproduceerd en gebotteld?

Alle producten van Licor 43 worden tot op de dag van vandaag uitsluitend geproduceerd en gebotteld in Cartagena in Spanje.

Is de verpakking van Licor 43 recyclebaar?

Ja. Al het verpakkingsmateriaal van de producten van Licor 43 bestaat uit glas, plastic en papier en is 100% recyclebaar.

Wie is de eigenaar van Licor 43?

Licor 43 is volledig in handen van Diego Zamora S.A., een familiebedrijf dat wordt geleid door drie generaties uit de familie Zamora.

Hoeveel flessen Licor 43 worden per jaar wereldwijd verkocht?

In 2015 bleek uit cijfers van IWSR, het betrouwbaarste onderzoeksbureau in de drankenbranche, dat jaarlijks wereldwijd meer dan zeven miljoen flessen van 700 ml worden verkocht. Daarmee is Licor 43 de best verkochte Spaanse likeur ter wereld.

Hoe werd Licor 43 overal ter wereld een succes?

In de jaren zeventig nam het toerisme in Spanje een hoge vlucht. Van over de hele wereld stroomden de mensen toe: ze werden verliefd op het land, op de bevolking, op de cultuur en natuurlijk op Licor 43. Het succes van Licor 43 is dan ook nog altijd te danken aan zijn Spaanse herkomst en zijn unieke smaak. Nadat mensen Licor 43 voor het eerst hadden geproefd wilden ze die ervaring met anderen delen en zo verspreidde het verhaal zich over de hele wereld: ‘Fama Volat’.

Wat zijn de belangrijkste afzetmarkten voor Licor 43?

De belangrijkste afzetmarkten voor het merk zijn Duitsland, Nederland, Spanje, de Scandinavische landen, België, de Verenigde Staten, Mexico en travel retail wereldwijd.

In hoeveel landen wordt Licor 43 verkocht?

Tegenwoordig wordt Licor 43 verkocht in meer dan 57 landen.

Hoeveel bedraagt de jaaromzet of de winst van Licor 43?

Helaas maakt het bedrijf geen financiële gegevens bekend.

Zijn Licor 43 en/of Diego Zamora S.A. beursgenoteerd?

Nee, het merk en het bedrijf zijn volledig in eigendom van de familie Zamora.