Artisjok broodjes 43

Deze artisjokbroodjes zijn in een handomdraai gemaakt! Door het gebruik van kaas en Licor zijn ze heerlijk romig en vol van smaak.

Populariteit

Ingrediënten

4 el Licor 43 Original

4 grote Kaiser broodjes

1 grote pot/blik artisjokharten 400 ml

2 el crème fraîche

2 el mayonaise

75 gram mascarpone

75 gram geraspte Manchego

6 zwarte olijven zonder pit

Knoflookpeper

Zeezout

Methode

1. Verwarm de oven voor tot 170 graden.
2. Snijd de kapjes van de broodjes en hol ze zo ver uit dat er een wandje van 1 cm dik over blijft.
3. Laat de artisjokharten uitlekken en hak ze grof, evenals de olijven.
4. Klop de mascarpone, crème fraîche, mayonaise en Manchego door elkaar.
5. Meng de artisjokharten, olijven en 4 el Licor 43 Original er door en breng alles op smaak met knoflookpeper en zeezout.
6. Vul de Kaiser broodjes met dit mengsel en zet de kapjes erop.
7. Verpak de broodjes in aluminiumfolie (doffe kant naar buiten) en zet ze op de ovenbakplaat.
8. Laat de broodjes in het midden van de voorverwarmde oven 20 minuten bakken.

Licor 43 on Instagram