Cheesecake 43

Ervaar deze verrukkelijke cheesecake met een twist van Licor 43.

Populariteit

Ingrediënten

200 gr Bastogne koeken

100 gr gesmolten boter

12 blaadjes gelatine

1 sinaasappel

500 gr kwark

200 gr basterdsuiker

250 ml slagroom

4 el sinaasappelmarmelade

8 el Licor 43

Methode

1. Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water.
2. Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine.
3. Smelt 100gr boter in een pannetje en roer de verkruimelde koek erdoor.
4. Vet een springvorm licht in en beleg de bodem met het koekmengsel en druk goed aan. Zet in de koelkast om hard te worden.
5. Rasp de sinaasappel schil.
6. Pers de sinaasappel uit en verwarm het sap zachtjes in een pannetje.
7. Knijp de gelatine goed uit, haal het pannetje sinaasappelsap van het vuur en los de blaadjes al roerend in de warme sinaasappelsap.
8. Laat het mengsel even afkoelen.
9. Roer in een kom de kwark, suiker, het sinaasappelmengsel en de schil, en de Licor 43 goed door elkaar.
10. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
11. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
12. Laat de cheesecake ca. 3 uur opstijven in de koelkast.
13. Garneer de cheesecake met sinaasappel partjes.
14. Laat in een pannetje de sinaasappelmarmelade zachtjes opwarmen met 1 eetlepel water.
15. Laat dit mengsel iets laten afkoelen en roer er vervolgens 4 el Licor 43 doorheen. Giet dit over de kwart en de sinaasappelpartjes.
16. Zet de taart nog even in de koelkast om op te stijven en dan is de taart klaar, eet smakelijk!

Desserts

Licor 43 on Instagram