Crème Brulée

Crème brulée is een dessert dat altijd indruk maakt na een etentje. Serveer die van jou eens met een scheut Licor 43 er in en prikkel de smaakpapillen van je vrienden.

Populariteit

Ingrediënten

300 ml slagroom

1 vanille stokje

1 ei

3 eidooiers

75 g basterdsuiker

100 ml Licor 43

Nog wat suiker voor het karamelliseren

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Snijd het vanillestokje open en schraap er de binnenkant uit.
  3. Verwarm de room op laag vuur samen met het vanilleschraapsel en het vanillestokje.
  4. Klop het ei samen met de eidooiers en de suiker luchtig in een schaal.
  5. Haal het vanillestokje uit de room.
  6. Voeg vervolgens de Licor 43 en het eiermengsel toe aan de pan met warme room onder voortdurend roeren.
  7. Verdeel het mengsel over zes kleine schaaltjes en plaats deze in een ovenvaste schaal.
  8. Vul de schaal met kokend water totdat de kleine schaaltjes ongeveer half onder staan.
  9. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 45 minuten. Laat de schaaltjes als ze klaar zijn afkoelen en zet ze dan in de koelkast om verder af te koelen.
  10. Strooi er net voor het opdienen nog wat suiker overheen en laat deze goudbruin karamelliseren met behulp van een brander of onder de grill.

Desserts

Licor 43 on Instagram