Gegrilde rosbief 43

De eigenzinnige smaak van Licor 43 is een perfecte match met dit stuk vlees. Het voegt nét dat extra beetje kruidige zoetheid toe aan je gerecht.

Populariteit

Ingrediënten

Ongeveer 2 kilo Rosbief

6 eetlepels Licor 43

60 ml sinaasappelsap

60 ml sojasaus

2 el honing

1 el bruine suiker

60 ml tomatensaus

1 el chilisaus

1 tl azijn

1 tl zout

1 el geraspte sinaasappelschil

2 el gesnipperde uitjes

1 el peterselie

Methode

  1. Maak de marinade door de volgende ingrediënten te mengen: 6 eetlepels Licor 43, 60 ml sinaasappelsap, 60 ml sojasaus, 2 el honing, 1 el bruine suiker, 60 ml tomatensaus, 1 el chilisaus, 1 tl azijn, 1 tl zout, 1 el geraspte sinaasappelschil, 2 el gesnipperde uitjes, 1 el peterselie.
  2. Dep de rosbief droog met wat keukenpapier. Wrijf in met versgemalen peper en zout.
  3. Leg de rosbief in een schaal en doe de marinade eroverheen, wrijf hierna de marinade goed in het vlees.
  4. Dek de schotel af en plaats deze een nachtje in de koelkast. Schep eventueel tussentijds de marinade nog een paar keer over het vlees.
  5. De volgende dag: verwarm de oven voor op 110 graden C.
  6. Verhit een klontje roomboter in een grote braadpan. Haal het vlees uit de marinade en bak het in de braadpan rondom bruin.
  7. Leg het stuk vlees in een ovenschaal en zet in het midden van de voorverwarmde oven met een kernthermometer in het midden van het vlees geprikt. Als de thermometer op 45 graden staat is het vlees klaar (rosé). Je kunt het eventueel nog even onder een stuk aluminiumfolie laten rusten.

Hoofdgerechten

Licor 43 on Instagram