Lamskoteletten 43

Een gerecht voor échte vleesliefhebbers: lamskoteletjes met een saus van Licor 43, walnoot en druiven. Ultiem genieten!

Populariteit

Ingrediënten

12 lamskoteletjes (een kleine kilo)

30 gr roomboter

1 dl Licor 43 Original

200 gr pitloze druiven

100 gr walnoten in stukjes

zout en (versgemalen) peper

Eventueel een papje van aardappelzetmeel om de saus iets te binden.

Methode

  1. Was de druiven, haal ze van de tros af, dep ze droog en halveer ze.
  2. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper.
  3. Verhit de boter.
  4. Bak de koteletten aan elke kant 3 minuten.
  5. Neem ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
  6. Bak de druiven even in dezelfde pan.
  7. Voeg de Licor 43 en een eetlepel water toe.
  8. Voeg op het laatste moment de walnoten toe.
  9. Verdeel de koteletten over vier borden met wat saus. Lekker met een salade van rauwe witlof, mandarijn en gebakken krieltjes. Of puree en waterkers.

Hoofdgerechten

Licor 43 on Instagram