Macarons 43

Geen after dinner dip met deze heerlijke macarons! Een zoet dessert met een vulling van chocolade, slagroom en Licor 43.

Populariteit

Ingrediënten

120 gr Poedersuiker

65 gr gemalen amandelen

50 gr kristalsuiker

2 grote eieren

0.5 theelepel sinaasappel essence

Voor de vulling:

60 gr pure chocolade in stukken

15 gr ongezouten roomboter

40 ml slagroom

1 eetlepel Licor 43

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C
  2. Klop alleen de eiwitten in een grote kom tot zacht schuim
  3. Doe de gemalen amandelen en poedersuiker in de keukenmachine en maal tot een fijn geheel
  4. Klop in kleine beetjes de suiker door de eiwitten zodat er een stevige, glanzende merengue ontstaat
  5. Klop de sinaasappel essence door de merengue
  6. Spatel rustig en in kleine hoeveelheden de fijne amandelmix door het beslag
  7. Schep het beslag in een spuitzak en spuit rondjes op een met bakpapier bedekte bakplaat
  8. Tik de bakplaat een paar keer stevig op een werkvlak om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  9. Laat de macarons 30 minuten rusten op kamertemperatuur
  10. Bak de macarons 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze daarna 10 minuten afkoelen
  11. Haal de macarons voorzichtig van het bakpapier en laat ze volledig afkoelen
  12. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie en blijf goed roeren
  13. Voeg de Licor 43 en de slagroom er roerend doorheen
  14. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en zet het daarna 30 minuten in de koelkast tot het dik en smeerbaar is
  15. Gebruik het mengsel om de macarons aan elkaar te plakken

Recept via SuusjesSoesjes

Desserts

Licor 43 on Instagram