Ossenhaasspiesjes met Mango 43 Salsa

Breng je barbecuegerechten naar nieuwe hoogten, met deze fantastische salsa 43.

Populariteit

Ingrediënten

1,5 dl Licor 43

600 gr ossenhaas

1 dl olijfolie

0,5 dl kikkoman lichte sojasaus

1 rijpe mango

1 rode chilipeper, van zaadjes ontdaan

3 gesnipperde bosuitjes

2 el gehakt vers korianderblad

1 el citroensap

peper en zeezout

Methode

  1. Snijd de ossenhaas in 8 lange zeer dunne plakken
  2. Meng 0,5 dl Licor43 met de Kikkoman sojasaus en 0,5 dl olijfolie, plus een paar flinke draaien uit de pepermolen.
  3. Meng er de repen ossenhaas door en laat het vlees 1 uur marineren.
  4. Schil de mango, haal de pit eruit en snijd hem in mooie, heel kleine blokjes.
  5. Snipper de chilipeper in flintertjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snipper zeer fijn.
  7. Meng de bosuitjes, chilipeper, mango en korianderblad door elkaar.
  8. Meng de rest van de Licor 43, de rest van de olijfolie en het citroensap door elkaar, doe er wat zeezout en peper uit de molen door en zet alles een uurtje in de koelkast.
  9. Rijg de repen ossenhaas zigzaggend aan 4 ijzeren pennen en rooster deze aan elke kant 1,5 minuut op een zeer hete BBQ. Bestrijk ze ondertussen met wat marinade.
  10. Leg op 4 borden steeds 2 spiesen en schep er de marinade overheen.

Hoofdgerechten

Licor 43 on Instagram