Pulled pork 43

Pulled pork is een godsgeschenk waar je geen genoeg van krijgt. Zo. Dat is onze mening. Wil je het ook eens proberen of ben je gewoon benieuwd waar de lekkerste pulled pork te vinden is? NOU ZEG! Ben jij even bij de goede website.

Populariteit

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4-8 broodjes

1 kilo procureur

4 harde broodjes

300 g witte kool, fijngesneden

200 ml barbecuesaus

4 el honing-mosterddressing

Kruidenrub:

1 el komijn

2 el gerookt paprikapoeder

1 el cayennepeper

2 el chilipoeder

2 el zout

2 el bruine suiker

2 el kristalsuiker

2 el licor 43

2 el zwarte peper

4 el paprikapoeder

2 el knoflookgranulaat

2 el uiengranulaat

1 tl mosterdpoeder

2 tl venkelpoeder

Spray:

100 ml appelsap

100 ml appelcider

100 ml whisky

Methode

1. Verwarm de oven voor tot 100 graden (hete lucht).
2. Haal de procureur uit de koelkast en laat deze in een uurtje op kamertemperatuur komen. Maak een kruidenrub door alle specerijen te mengen. Wrijf het stuk vlees in met de rub. En leg het in een ingevette braadslede of ovengeschikte pan. Meng voor de spray alle ingrediënten en doe in een sprayflesje of in een schenkkan. Spray het vlees in.
3. Dek de pan af met een deksel of gebruik een stuk aluminiumfolie. Steek een vleesthermometer in het midden van het vlees. Zet het vlees in de oven en laat het zo’n 4 uur garen op 120 graden. Spray of schenk regelmatig wat van het vocht over het vlees. Zet vervolgens de temperatuur wat hoger, naar 150 graden en laat het vlees nog zo’n 3 uur garen.
4. Het vlees is klaar als het een kerntemperatuur bereikt heeft van 88 graden. Hoe snel dit gaat hangt dus af van 2 dingen. Een de hoogte van de temperatuur en twee de grootte van je stuk vlees. Hoe hoger je temperatuur, hoe sneller het gaat. Maar hoe langzamer hoe beter de smaak. Haal de pulled pork uit de oven en laat het afgedekt onder aluminium folie een half uurtje rusten. Trek met behulp van twee vorken het vlees in draadjes. Voeg eventueel wat bbq saus toe om het vlees smeuïg te maken.
5. Meng de kool met dressing. Snijd de broodjes open. Verdeel de pulled pork over de broodjes, Schep er wat van de witte kool op en schenk nog wat bqq saus erover.

Licor 43 on Instagram