Spaanse Arretjescake
De Nederlandse klassieker ontmoet onze Spaanse passie in dit heerlijke dessert. Zet jij ‘m op tafel voor jouw vrienden?
Populariteit
Ingrediënten
1 dL Licor 43
250 g kokosolie
200 g Spaanse napperige amandelkoekjes of gewone roomboterbiscuits
175 g lichtbruine basterdsuiker
100 g amandelmeel
75 g extra pure chocolade (>70%)
50 g cacaopoeder
2 middelgrote eieren
Methode
- Bekleed een cakevorm van 1 liter met plastic folie.
- Smelt de kokosolie en de pure chocolade in afzonderlijke kommen.
- Klop de eieren en basterdsuiker au bain-marie tot een luchtige maas, en schenk er geleidelijk de Licor43 bij.
- Neem de kom eierschuim uit het warmwaterbadje en klop er de gezeefde cacaopoeder en het amandelmeel door. Spatel er dan de kokosolie en tenslotte de gesmolten chocolade door.
- Giet een klein laagje van dit chocolademengsel in de cakevorm en leg er een laagje koekjes op. Hierop weer een heel dun laagje chocolademengsel en weer een laag koekjes. Ga zo door tot de vorm gevuld is en/of de koekjes en chocolademengsel op zijn.
- Dek de vorm af met plastic folie en zet hem een nachtje in de koelkast.
- Verwijder de vorm en folie en leg de Arretjescake op een mooie schaal. Snijd hem in dunne plakjes en serveer direct. Bewaar de cake in de koelkast.