Stoofpeertjes 43

Stoofpeertjes volgens grootmoeders recept, mét Spaanse twist! Maak indruk tijdens Kerst met dit prachtige dessert.

Populariteit

Ingrediënten

10 peertjes

500 ml Rode Port

300 ml Licor 43 Original

150 ml honing

3 kaneelstokjes

Steranijs

5 kruidnagels

Kaneelijs

Methode

  • Schil de 10 peertjes, snij onderaan een kapje eraf zodat ze goed kunnen staan in de pan en op t bord.
  • Schenk de rode port en de Licor 43 Original in een pan en vul aan met water totdat de peertjes onder staan.
  • Voeg de kaneelstokje, steranijs en de kruidnagels toe. Laat 1 uur sudderen, daarna de peren eruit scheppen.
  • Bij het vocht de honing toevoegen en de saus laten inkoken.
  • Maak een mooi bordje op met een peer, een bol kaneelijs en versier met de saus.

Desserts

Licor 43 on Instagram