Summer Tiramisu 43

Tiramisu betekent vrij vertaald ‘maak me blij’. En van deze zomerse variant worden wij zeker blij!

Populariteit

Ingrediënten

Recept voor 4 pers:

175 gr Mascarpone

100 gr Lange vingers

75 gr Suiker

1,25 dl Slagroom

0,4 dl Licor 43

0,4 dl Sinaasappel

Rasp van 1 sinaasappel

Muntblaadjes ter garnering

Poedersuiker

Methode

Denk je aan tiramisu, dan denk je aan Italië. Het basisrecept is simpel.
Splits verse rauwe eieren. Klop eierdooiers en suiker tot een wit schuim. Meng mascarpone hier doorheen. Klop eiwit stijf en voeg toe aan het mengsel. Meng vervolgens koude koffie en marsala in een diepe schaal. Doop biscuits hier in onder. Leg de helft van de biscuits op de bodem van een ovenschaal, verdeel de helft van het romige mengsel en bedek de biscuits, leg er vervolgens de rest van de biscuits op en dek af met de rest van het mengsel. Laat minstens 3 uur (het liefst 12 uur) rusten in de koelkast. Bestrooi de tiramisu net voor het opdienen met behulp van een zeef met cacaopoeder.

Wil je een keer een andere tiramisu proberen? Ga dan voor een frisse variant met sinaasappel. Tiramisu betekend vrij vertaald ‘maak me blij’. En van deze zomerse tiramisu worden wij zeker blij!

 

  1. Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone stijf.
  2. Meng de rasp van 1 sinaasappel hier doorheen.
  3. Meng het sinaasappelsap samen met de Licor 43.
  4. Neem een platte schaal en leg daarop de helft van de lange vingers.
  5. Besprenkel de lange vingers met de helft van het sinaasappel/Licor 43 mengsel en bestrijk daarna met behulp van een paletmes met de helft van het mascarponemengsel. Herhaal deze handeling door een nieuwe laag lange vingers erop te leggen en daarna weer het sinaasappel/Licor 43 mengsel en het mascarponemengsel er over te verdelen.
  6. Garneer met zeer dunne plakjes sinaasappel en wat verse munt. Zet koud weg en bestrooi direct voor het serveren met poedersuiker.

Desserts

Licor 43 on Instagram