Tulband 43

Aan de bak met deze Spaans getinte tulband. Heerlijk bij de koffie (met of zonder glas 43), als dessert of gewoon lekker tussendoor.

Populariteit

Ingrediënten

1,5 dl Licor 43 Original

200 gram roomboter (op kamertemperatuur)

150 gram donkere basterdsuiker

4 eieren (op kamertemperatuur)

250 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepel koekkruiden

snuf zout

75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

100 gram gedroogde cranberry’s

100 gram gedroogde pruimen

100 gram gedroogde abrikozen

Extra benodigd: grote tulband, ingevet en licht met bloem bestrooid

Poedersuiker

Methode

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Hak de gedroogde vruchten in stukjes en doe samen met de Licor 43 in een kom. Laat ongeveer 30 min. staan/wellen tot de 43 bijna helemaal is opgenomen.
  • Klop de boter samen met de suiker met een mixer luchtig. Voeg een voor een de eieren toe zodat ze goed worden opgenomen in het beslag.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel en mix dit samen met het zout en de koekkruiden voorzichtig door het mengsel. Schep de chocolade stukjes en vruchten zonder het vocht door het beslag.
  • Vul de tulband met het beslag, strijk glad en bak ongeveer 60 minuten in het midden van de oven. Prik met een breinaald of sateprikker in de cake om te kijken of hij goed gegaard is.
    De cakejes zijn gaar als een satéprikker er schoon uitkomt (er kan wel chocolade aan kleven).
  • Stort de cake op een rooster en laat afkoelen. Bestrooi vlak voor serveren met wat poedersuiker.

Desserts

Licor 43 on Instagram