Vijgen-Jam 43

Jam maken hoeft niet saai – of moeilijk te zijn. Maak jam weer helemaal trendy met deze met Licor 43 verrijkte, goed gevulde vijgenjam.

Populariteit

Ingrediënten

100 ml Licor 43

350 g gedroogde vijgen

200 ml witte wijnazijn

2 zakjes vanillesuiker

2 blaadjes witte gelatine

Methode

  1. Snijd de vijgen in vieren en doe alle ingrediënten, behalve de gelatine, in een kleine pan.
  2. Verwarm de ingrediënten en laat het gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
  3. Laat de gelatineblaadjes even weken in koud water terwijl de rest staat te sudderen.
  4. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het vijgenmengsel.
  5. Laat het mengsel afkoelen en pureer het vervolgens in de keukenmachine.
  6. Doe daarna de jam in glazen potjes. Sluit de potjes goed af en laat de jam afkoelen en stevig worden op kamertemperatuur.

Voorgerechten

Licor 43 on Instagram