Spanish Coffee 43
Ingrediënten
- 50 ml Licor 43 Original (1 deel / 1¾ oz)
- 200 ml hete koffie (4 delen / 6 ¾ oz)
- Licht opgeklopte slagroom
- Garnering: Cacaopoeder of kaneelpoeder
Methode
- Koffie en alcohol vormen een ideale combinatie. Het wordt vaak gedronken als gezellige afsluiter van een heerlijk diner. Maar op een koude winterdag, na een boswandeling, gezellig bij het haardvuur, is koffie met een alcoholische twist ook zeker een goed idee. Het meest bekend is koffie met een scheut whisky of cognac, maar ook zeer populair is Spanish coffee. Een Spanish coffee is eenvoudig te maken. Het lekkerste is om een verse, grote kop koffie te zetten met warme, opgeklopte melk. Zoals een koffie verkeerd, of zoals de Spanjaarden zeggen “Café con leche!”. Dit giet je in een glas met ijs, waarbij je een Spaanse likeur naar keuze toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan Tia maria of Licor 43 Original. Daarbij is ook honing (con hielo) is een lekkere smaakmaker.
- Geef jouw kopje koffie een alcoholische twist en verrijk deze met Licor 43 Original. Deze Spanish Coffee 43 Original is heerlijk eenvoudig te maken. Een perfect drankje op een frisse avond of als digestief na een etentje. Hiermee waan jij je op een Spaans terrasje, omringd door Spaanse mannen en vrouwen. Olé!
- Warm de Licor 43 Original op in je glas en schenk er de warme, sterke koffie overheen.
- Roer eventjes en maak het af met de slagroom en de cacao- of kaneelpoeder.
Glass
Licor 43 Original glas of koffieglas
Smaak
Bitter · Koffie · Zoet
Chance
Na de maaltijd · Ontspanning